Home Home                                 

Hasle Hytteby - I området

Solen går ned i havet ved Hasle

Hyggelige fiskerleie. Strand. Skog. Skjønne solnedganger.

Hasle Hytteby ligger i byen Hasle på Bornholms vestkyst.

Hasle har sine røtter tilbake i 1100-tallet, men det var først fra omkring år 1500 at byen riktig ble kjent. Den utviklet seg langsomt til en driftig firkeri- og landbruksby med en vigtig biinntekt i form av brennevinsbrenning.

Hasle Feriepark ligger midt i naturenSeinere ble store mengder leire fra Hasles undergrund en vigtig inntektskilde. I løpet av 1900-tallet ble konkurransen fra utlandet for stor, og utvinningen av leire stoppet opp. Tilbake lå mange store utgravningshuller, som i dag er blitt til flotte innsjøer med et rikt dyreliv. Det er også et rikt dyreliv omkring Hasle Hytteby. Prøv å stå opp en tidlig morgen og nyt rådyrene på deres morgentur langs skogstiene foran feriehusene.

Under 2. verdenskrig var Hasle et vigtig ledd i tyskernes ubåt-strategi. Nesten alle tyske ubåter ble lyd-testet i havet ved Hasle med henblikk på å gjøre ubåtene så lydløse som mulig. En flere kilometer lang sjøkabel var forbundet med en velbevoktet lyttesentral tett på stranda ved Hasle Hytteby. Dengang var det nok ikke tid til å nyte at Hasle hadde en av Bornholms beste sandstrender – som merkelig nok også er en av strendene med færrest besøkende. Det er faktisk først i de senere årene at turistene har fått øye på Hasles kvaliteter som feriemål. Utover å være en stemningsfull by med en flott strand, byr byen blant annet på spennende kunstutstillinger og et silderøykeri. Røykeriet fungerer samtidig som et levende museum, som viser utviklingen av silderøykingen gjennom tidene.

Litt nord for Hasle ligger de små, idylliske fiskerleiene Helligpeder og Teglkaas, samt den imponerende klippeformasjonen ”Jons Kapel”. Ifølge sagnet ble munken Jon skyllet i land ved klippeformasjonen etter et skipsforlis. I takknemmelighet over å ha overlevet begynte Jon å misjonere for kristendommen her på Bornholm. Fra de høye klippene – en del av dem har form som en prekestol – forkynte Jon det kristne budskap til den hedenske befolkningen. I folkemunne fikk klippeformasjonene navnet ”Jons Kapel” – på norsk: Jons kapell.

Husk å nyte de flotte solnedgangene…

 Aftenstemning ved HasleStranden ved Hasle er meget børnevenlig  

 
 Afslapning ved Hasle RøgeriStrandleg på BornholmHyggelig havnestemning i Hasle    

Aktiviteter

Beregn pris Hasle Feriepark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Team Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 85 66 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
Dueodde Ferieleiligheter
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Griffen
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkaas Sommerhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Strandpromenaden
Storløkke Feriepark
Svaneke Leiligheter
Svaneke Sommerhuse
Æblehaven
Østersøen Ferieleiligheter
Årsdale Søpark
Barnas øy
Sykkelferie
Strandferie
Svømmebasseng
2-3 ukers opphold
Sportsreiser
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
2-3 ukers opphold
Avbestillingsforsikring
Hvem er Team Bornholm?
Guideservice
Kontakt oss
Leiebetingelser