Home Home                                 

Svaneke - I området

Svaneke. Smukke huse. Fantastisk atmosfære.  

Svaneke. Bornholms østligste by. Hygge og atmosfære
Svaneke har som en av de meget få byer i Europa fått Europarådets gullmedalje for ”Fremragende bybevaring”. På en tur med den lokale heste-sporvogn kan du lene deg  tilbake og nyte de idylliske, gamle bindingsverkhusene.
 
I havna i Svaneke kan dere nyte det skjønne havnemiljøet. Fra havna går dere opp de små gatene til torget, der det alltid er en festlig stemning – spesielt på torgdagene, da det er mulighet for å slå av en god handel med de lokale torgselgerne. Vi vil også anbefale at dere besøker Svaneke Købmandshandel, som er en levende og hyggelig kjøpmannsbutikk anno 1950-tallet.
 
Langs kysten ved Svaneke går noen av de flotteste kyststiene på Bornholm. Mot nord kommer dere til det lille fiskerleiet Listed, der dere bl.a. kan spise hummer i ”Hummerhytten”, og mot syd går stien til Årsdale, som også byr dere velkommen med en skjønn atmosfære. På veien til Årsdale kan dere ta dere et bad i ”Hullehavn”, i en skjønn liten badebukt i naturhavna der.
 
Men Svaneke er ikke bare hygge. Svaneke er også Bornholms kreative sentrum. Her er alt hva hjertet, øynene og ganen kan ønske seg: Glasskunst, malerier, designertøy, håndlaget lakris, sjokolade, is og sukkertøy. Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme det lokale røykeriet med de lekre fiske-delikatessene og Svaneke Bryghus med sitt mange-ganger-premierte øl. Dere skal selvfølgelig også delta i den lokale utgaven av lotto: ”Hønseskidning”. Spillet går i all sin enkelthet ut på at man slipper 3 høner løs på et stort bingofelt. Så gjelder det om å spille på hvor hønene først legger en ”klatt”. Det skal oppleves!
 
Det er ikke bare turistene som elsker Svaneke. Svaneke er også byen med noen av de høyeste husprisene på Bornholm. Og det er ikke bare Bornholmere som flytter til byen. Det er mange turister som har glemt alt om returbilletten tilbake til ”Danmark” etter deres møte med Svaneke.

 Kanonerne ved Svaneke Røgeri.  
   

Bestill ferien
Gled dere til en deilig ferie på Årsdale Søpark. Den kan bestilles ved å taste inn ønsket ankomstdato i bestillingsboksen til høyre på siden - eller ring til oss nå: +45 56 95 85 66 - så kan du få gode tips til en skønn ferie.

Beregn pris Årsdale Søpark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Team Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 85 66 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
Dueodde Ferieleiligheter
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Griffen
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkaas Sommerhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Strandpromenaden
Storløkke Feriepark
Svaneke Leiligheter
Svaneke Sommerhuse
Æblehaven
Østersøen Ferieleiligheter
Årsdale Søpark
Barnas øy
Sykkelferie
Strandferie
Svømmebasseng
2-3 ukers opphold
Sportsreiser
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
2-3 ukers opphold
Avbestillingsforsikring
Hvem er Team Bornholm?
Guideservice
Kontakt oss
Leiebetingelser