Home Home                                 

Årsdale Søpark - Området

Årsdale.
Hyggelig fiskeleie

Årsdale. Hyggeligt fiskerleje.

Årsdale Røgeri er blandt andet kendt for sine lækre fiskefrikadeller.Årsdale omtales for første gang på 1300-tallet. Selv om ordet ”klimaendring” neppe var oppfunnet den gangen, så var det faktisk en klimaendring som var grunnlaget for utviklingen av Årsdale. En klimaendring på 1300-tallet betød nemlig at sildestimer opptrådde i helt uhørte mengder i Østersjøen. Sildefisket var enormt, og oppkjøpere fra alle land omkring Østersjøen seilte til Bornholm for å kjøpe sild.

Det rike handelsliv tiltrakk dessverre også oppmerksomhet fra knapt så velsette gjester. I slutten av 1300-tallet var området ved Årsdale hjemsøkt av prøysiske bander, som med trussel om branstiftelse og krig tvang seg til løsesummer. Men etter hånden ble bandene slått tilbake, og i de etterfølgende år var det like så ofte bornholmere og andre dansker som tok på ”besøk” til den prøysiske østersjøkyst…

I dag er fiskeriet på et noe lavere nivå. Men dere kan stadig nyte noen av Bornholms beste røykesild på det lokale ”Årsdale Røkeri”. Og etter en god lunsj er det kanskje tid til å ta en liten spasertur langs den hyggelige havna.

Kanskje blir det også tid til en is på ”Høkeren”, den lokale kjøpmannsbutikken? Der store supermarkeder ellers fortrenger de små butikkene, så har innbyggerne i Årsdale grepet det annerledes an. De har nemlig etablert sin egen, lille nærbutikk. Så sett dere til rette på terrassen foran Høkeren og få en snakk med de lokale. Men husk – det er ikke alle røverhistoriene dere skal tro på…

Mens dere nyter havutsikten fra Høkeren, får dere kanskje inspirasjon til å ta en tur til havs. Hva da med å prøve en tur i havkajak? På Årsdale Havn vil dere finne Bornholms havkajaksenter, der dere kan få guidede turer langs den flotte, bornholmske østkyst.

Årsdale Strand er berømt for sit flotte røde grus og store vandreblokke.Dere skal selvfølgelig også en tur innom Årsdale Mølle, en av Danmarks flotteste og best bevarte møller av den hollandske typen. Mølla ble oppført i 1877 og blir i dag drevet av 4. generasjon. Merk suset når de kjempemessige vingene suser hen over hodet på deg. Prøv også å gå inn i mølla, der maskineriet stadig står og buldrer og rister. Fortidens teknikk virker ennå på beste vis.

Kanskje har du fått litt melstøv i nesa? Da kan det vel friste med en badetur? I Årsdale unngår dere å få sand mellom tærne, for stranda er dekket av den flotte, røde Årsdale-grusen.

På stranda skaper store vandreblokker fra istiden en hyggelig atmosfære. Ta en kopp kaffe med. Sett dere på en stein og betrakt utsikten. Nyt stillheten, og kjenn på følelsen av ferie.

Utpå ettermidagen/kvelden anbefaler vi å ta en tur til  Svaneke, der dere vil finne flere, gode restauranter og sjove shoppingmuligheter. I bil tager turen kun 2 minutter, men hva med en pedal-tur langs sykkelstien? Som gjester i  Årsdale Søpark  får dere låne sykler helt gratis. 

  Kyststien fra Svaneke til Årsdale byder på flotte views. 
   

Bestill ferien
Gled dere til en deilig ferie på Årsdale Søpark Den kan bestilles ved å taste inn ønsket ankomstdato i bestillingsboksen til høyre på siden - eller ring til oss nå: +45 56 95 85 66 - så kan du få gode tips til en skønn ferie.

Beregn pris Årsdale Søpark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)


 


 

 

Team Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 85 66 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
Dueodde Ferieleiligheter
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Griffen
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkaas Sommerhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Strandpromenaden
Storløkke Feriepark
Svaneke Leiligheter
Svaneke Sommerhuse
Æblehaven
Østersøen Ferieleiligheter
Årsdale Søpark
Barnas øy
Sykkelferie
Strandferie
Svømmebasseng
2-3 ukers opphold
Sportsreiser
Feriehus & Ferieleiligheter
Ferieleiligheter & Værelser
2-3 ukers opphold
Avbestillingsforsikring
Hvem er Team Bornholm?
Guideservice
Kontakt oss
Leiebetingelser